S kukuřicí žijí lidé 6250 let

15.1.2004
Citace:
L.F.Flora, R.C.Wiley, Sweet Corn Aroma, Chemical Components and Relative Importance in the Overall Flavor Response, Journal of Food Science, Volume39, Issue4, July 1974, Pages 770-773
Zdroj
kukuřice

Kukuřici začali lidé využívat už nejméně před 6 250 lety v Mexiku, kdy ji vyšlechtili z plané rostliny. Ale teprve před 4 400 lety měli získat tehdejší zemědělci tu odrůdu kukuřice, z níž pocházejí všechny dnes známé odrůdy. Potvrdila to studie DNA kukuřice odebrané ze zbytků nalezených v mexických jeskyních. Jejich stáří bylo spolehlivě určeno radiouhlíkovou metodou. Kanadští archeologové se domnívají, že kukuřice byla původně pěstována zejména pro obsah cukru v palicích. A tento cukr byl používán především k výrobě alkoholu.

Jan 14.5.2020: Zdravím a ptám se: Nenašel by se někdo z okruhu Akademonu, kdo by věděl, která látka dává chuť a vůni mladým klasům kukuřice?

17.5.2020: Kromě škrobu a sacharidů to je zejména dimethylsulfid a v malém množství ethanol, acetaldehyd, sulfan, ethanthiol a methanthiol. Chcete vzorečky?

Odeslat komentář k článku "S kukuřicí žijí lidé 6250 let "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "S kukuřicí žijí lidé 6250 let " e-mailem

Diskuse/Aktualizace